Home Reviews Review MSI Nightblade X2B 032EU
Reviews - 12 september 2016

Review MSI Nightblade X2B 032EU

Vandaag staat in het teken van een van de paradepaardjes van MSI. Ik heb het nu niet over een moederbord of videokaart maar over een desktop. Door de jaren heen zijn er al een paar versies verschenen, nadat het allemaal begon met de Nightblade B85. Denk aan de hele kleine Nightblade M2, de Vortex en tegenwoordig de Aegis, die je overigens kan zien in een andere video op dit kanaal. Wat nog wel wordt vergeten, is dat er ook een nieuwe versie van de Nightblade is. Namelijk de Nightblade X2B.

De Nightblade X2B 032EU is een compact towermodel met een Intel Core i5-6400 met een klok van 2.7 GHz. Daarbij zit 8GB Ram met een maximum van 32GB, 128GB SSD, 1 TB mechanische harde schijf, een MSI GeForce GTX 970 OC edition, een DVD RW Slimline en Windows 10 home wordt ook nog standaard bijgeleverd. Dat alles zit op een moederbord dat is geïnspireerd op een B150 chipset.

Dan vergeten we nog bijna de aansluitingen. Er zijn 4x USB 2.0, 4x USB 3.0, WiDi, HDMI, en displayport, optische audio naast de 3.5mm aansluitingen, een gigabit netwerk en dualband WIFI. Ben je nou zo’n hardcore gamer dat je alleen analoge aansluitingen gebruikt voor je randapparatuur, dan is er ook een PS/2 poort bij. Vergeet dan ook niet de Bluetooth.

Hoogte 277,33mm
Breedte 175,7mm
Diepte 345,8mm
Gewicht 10kg
Kleuren Zwart

De MSI Nightblade X2B 032EU is mooi en strak afgewerkt met een hoekig design. Overal domineert het zwart maar af en toe zie je toch wel de rode accenten terugkomen van MSI. Agressie straalt er van af. Een mooie feature is het rode licht. Deze zogenaamde Mystic Light kun je door middel van een knop op de voorkant aan of uit zetten. Dit licht kun je ook in verschillende standen en kleuren zetten door de speciale meegeleverde app. En heel handig, een uitschuifbare stoffilter is meegeleverd aan de onderkant zodat je videokaart niet onnodig stof hapt.

Aan de voorkant hebben we een USB C aansluiting, 2x een USB 3.0 waarvan eentje powercharge heeft, handig voor je telefoon. Een microfoon in en Audio uit, de Mystic Light aan en uitzet knop en de powerknop. Aan de achterkant hebben we de Powersupply, 2x USB 2.0, een PS/2 poort, 4xUSB 3.0, wifi antenne aansluitingen, een custom Dragon Fan, Optische audio en Surroundsound aansluitingen. Vergeet dan ook 2 sloten voor je videokaarten niet.

Als we de linkerkant openmaken, dan zien we ruimte voor een 120mm fan. Deze is niet standaard bijgeleverd maar kun je altijd nog zelf er in zetten. Ook zie je dat alles gigantisch compact is ingebouwd. De videokaart is trouwens ook te zien, net zoals de hardeschijf en DVD drive. Vanuit deze kant is ook goed te zien dat er ook een custom koeling op de CPU is geplaatst, al doet die wel erg denken aan een Intel cooler. Toch is het best grappig dat bijna alle kabels zwart sleeved zijn, ook al is er geen window om dat te laten zien.

Als we de rechterkant openmaken, dan zien we weer een dustfilter voor de luchtintake. Mooi om te zien dat MSI dit volhoud en let op deze minor details. Ook is de achterkant van het moederbord te zien. Daarnaast is nu ook op te merken dat de SSD een M.2 SSD is. Vandaar de gigantisch snelle boottijd van max 1.5 seconden.

Als we de bovenkant openmaken, dan zien we dat de powersupply aan de voorkant is geplaatst en via een verlengkabel naar achter wordt geleid. Onder deze kabel is ook een switch te zien om het aan of uit te zetten. Good thinking, want dit kan een extra beveiliging zijn op een LAN party. Ook is er een drive cage te zien met plek voor 2 mechanische 3.5 inch schijven of 3 2.5 inch SSDs. Toch is er nog loze ruimte die opgevuld zou kunnen worden. Misschien zelfs met een wat grotere fan om je luchtcirculatie wat beter te kunnen beamen.

De MSI Nightblade X2B 032EU is werkelijk een lust om te hebben, en vanwege het stalen en hoekige design zal het niet misstaan op een LAN-Party of zelfs in je huiskamer. Het is slim en compact in elkaar gezet en snelheid is allover te krijgen. Het is goed gekoeld, wat meestal nog wel lastig is voor een mini itx systeempje. Echter is de videokaart wel een afknapper. Een 970 is zeker leuk om te hebben, en niet te vergeten VR ready, maar in deze tijd zou je toch wel een 1060 verwachten, wat een paar tientjes duurder is. All in all, krijgt MSI van mij een “ASNGame Hard Award”.

De Nightblade X2B 032EU is al te krijgen voor 1253.95 bij Azerty. Voor een compleet overzicht ga je natuurlijk naar de Tweakers pricewatch.

GAMEHARD

Reageer je gek

Check ook

Review Aorus P7 RGB Hardcover muismat

“RGB! RGB! Haal hier je RGB!” Zo lijkt het de laatste tijd te gaan in gaming land. Het i…