Home Reviews Review SteelSeries Kinzu V2 Mouse (MSI Edition)
Reviews - 23 april 2015

Review SteelSeries Kinzu V2 Mouse (MSI Edition)

De tweede review van ASNGaming is een feit! Een week geleden heeft Alex een geweldig pakket binnengekregen met allerlei spulletjes. Een van die dingen was een gloednieuwe muis. Steelseries is erg druk met muizen, headsets en toetsenborden op dit moment, en ze hebben een tijdje geleden de Kinzu een grote update gegeven. In deze review staat de SteelSeries Kinzu V2 Optische Muis centraal. Origineel in het zwart, maar omdat dit de MSI versie is, is het een hele mooie rode.

Origineel zijn er twee soorten van de nieuwe Kinzu, met maar 1 verschil. De Regular, die nu geshowd wordt, en de Pro met de specifieke Mouseswitches. De Pro versie gebruikt namelijk hoge kwaliteit Omron Switches voor een wat gevoeligere klik. De Pro versie is daarom bedoeld voor Gamers die een lichtere maar zekere klik willen.

In de doos

In de dos van de Kinzu V2 zitten weinig accessoires. Eigenlijk helemaal geen. De Kinzu v2 is de enige wat er in zit, samen met een snelstart gids om je op weg te helpen voor de drivers. Er zijn voor de rest geen CD, iets wat je tegenwoordig wel vaker ziet. De drivers zijn namelijk te vinden op de Steelseries website.

Specs

Sensor: Pixart PAW3305DK 3200CPI Optical

Maximale Tracking: 65 IPS

Maximale Acceleratie: 30 g

Snelheid: 3600 FPS

Verversing: 1.0 ms

Vorm: Ambidextrous Ergonomic (fitting in handpalm)

Knoppen: 4

Ingebouwd geheugen: Ja

Wat dichterbij

De Kinzu v2 heeft 4 knoppen, linker- en rechterklik, scrollwiel en de DPI switches. Ze zijn goed voor deze prijs, niet heel gevoelig maar flink wat beter dan de standaardmuizen die je bijvoorbeeld op de markt koopt. De Pro versie heeft dus dat verschil, het heeft een Omron Switch. Speciaal voor gamers die wat lichters willen om mee te klikken. Het is erg leuk dat SteelSeries deze twee muizen apart maken, zo is er voor ieder wat wils.

De prijs houdt echter wel in dat SteelSeries de knoppen aan de zijkant niet maakt. Dat is best wel een beetje zonde. Er zijn namelijk goedkopere muizen met 1 of 2 zijknoppen, die altijd een beter gevoel geven. Het scrollwiel is trouwens wel weer erg lekker. Je voelt de scrollklikken, die je vertellen wanneer je het gebruikt. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Dit vind je lekker om te gebruiken of niet, maar het is erg lekker met Battlefield of een andere FPS.

Special Features

Alle knoppen op de Kinzu V2 kunnen aangepast worden in de SteelSeries Engine. Het belangrijkste is natuurlijk de DPI switcher. Deze knop kan snel schakelen tussen 2 profielen, een voor Windows en een voor gaming. Maar wanneer de Engine ziet dat je games gaat spelen, kun je een profiel laden met 2 verschillende settings PER GAME. Dat betekent dus een voor Windows en 2 voor in-game. Al met al dus veel mogelijkheden. En geen nood, deze muis werkt ook gewoon op je Mac. Al vragen we ons af waarom je een gaming muis koopt voor een Mac.

De Kinzu v2 is erg licht, wat het een goede muis maakt voor snelle bewegingen, maar ook voor gamers die snel klikken. Het is een muis die je hele hand bedekt, maar wat smaller is dan de muis die ik normaal gebruik, de Razer Imperator 2012. Dus als je grote handen hebt, dan is het wijs om deze muis eerst eens bij een vriend of in de winkel uit te proberen. Voor kleinere handen is deze muis simpelweg perfect. Daarnaast is het ook een muis die je voor zowel rechtshandigen als linkshandigen in kan stellen.

De sensor

De Kinzu v2 is ontworpen samen met enkele E-Sports teams.; Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, Invictus Gaming en Fnatic. Dit is te merken want de sensor die er in zit is van hoge kwaliteit. Het heeft een max van 3200 DPI maar heeft ook 3 andere settings; 400, 800 en 1600. Deze kun je dus heerlijk gebruiken in de Steelseries Engine waar we al eerder over spraken.

Conclusie

De Kinzu V2 is een vrij nieuw type muis. Klein licht en snel te gebruiken met stabiele resultaten voor iets minder dan 30 euro. Het is bedoeld voor de gamer die wil presteren, maar niet te moeilijk wilt doen. Deze SteelSeries muis is daarom perfect, want die gedachte is ook bij SteelSeries erg in het hoofd. Dat deze versie van MSI is en daarom nog wat stylish is gemaakt, vind ik ook een leuke binnenkomer.

De SteelSeries Kinzu V2 is te vinden op Tweakers: http://tweakers.net/product/300675/steelseries-kinzu-v2/

Reageer je gek

Check ook

Review Aorus P7 RGB Hardcover muismat

“RGB! RGB! Haal hier je RGB!” Zo lijkt het de laatste tijd te gaan in gaming land. Het i…