Home Gametech Kickstarter voor een 8K VR headset
Gametech - 22 september 2017

Kickstarter voor een 8K VR headset

Bam! De eerste 8K Virtual Reality headset is een feit! Het bedrijf Pimax heeft een Kickstarter gelanceerd om deze headset te funden. Eerder maakte het ook al met succes een 4K VR headset. Met nog meer dan 40 dagen te gaan kan nu alvast van een succes gesproken worden. Men was namelijk op zoek naar “maar” 200.000 dollar, maar de teller staat momenteel al op meer dan 600.000 dollar dankzij bijna 1000 backers, die allemaal aangetrokken worden door de ambitieuze specificaties van de 8K VR headset.

Met hun 8K VR headset wil Pimax eigenlijk vooral de huidige tekortkomingen van VR headsets aanpakken. Zo is de resolutie van de meeste VR headsets van vandaag nogal bedroevend. Daarom bezit de 8K VR headset van Pimax twee 4K beeldschermen. Met een field of view van 200° laat hun headset de gebruikers voorts ook beduidend meer zien. Huidige VR headsets als de Oculus Rift en HTC Vive zijn namelijk donker en wazig aan de zijkanten, waardoor je eerder het gevoel krijgt in een verrekijker te staren dan in een echte virtuele wereld te zitten. De 8K VR headset van Pimax zou dit probleem niet hebben.

Verder zijn er nog heel wat zaken die de 8K VR headset erg aantrekkelijk doen klinken. De headset is bijvoorbeeld lichter dan een HTC Vive, en dat ondanks de stevige specificaties. Verder is de headset open-source. Iedereen heeft openlijk toegang tot het ontwikkelingsplatform voor de headset en daarnaast is de headset ontworpen om met accessoires van andere fabrikanten te kunnen werken. Wie dus als speciale controllers en “base stations” heeft voor de HTC Vive of Oculus Rift, die kan die ook gebruiken in combinatie met deze 8K VR headset.

Een 8K VR headset van Pimax heb je via Kickstarter voor 499 dollar. Daarvoor heb je dan wel enkel de headset. Wil je er ook nog controllers en base stations bij, dan betaal je 799 dollar. Verder is natuurlijk duidelijk dat je over stevige pc hardware zal moeten beschikken om de 8K ten volle te kunnen benutten in VR. De headsets zouden in de eerste maanden van 2018 geleverd worden.

Zoals gezegd is Pimax geen onbekende in het VR-wereldje. Eerder maakte het al 30.000 exemplaren van een 4K VR headset en met de 8K VR headset wordt momenteel al rondgetrokken op beurzen om het ding voor te stellen aan het publiek en partners. Het ziet er dan ook naar uit dat deze 8K VR headset “the real deal” is en niet zomaar een Kickstarter campagne die gedoemd is om te eindigen in teleurstelling en falen. Wel zal het interessant zijn om te zien wat andere fabrikanten van VR headsets zullen doen, want ook zij zitten niet stil natuurlijk. Misschien biedt Pimax ons hier wel een vroege blik op wat we in de nabije toekomst ook van andere partijen mogen verwachten?

Reageer je gek

Check ook

PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken

Het feit dat zo makkelijk geknoeid kan worden met de PlayStation Classic doet vermoeden da…