Home Gametech Mogelijk officiële mod support voor Uplay
Gametech - 5 juli 2018

Mogelijk officiële mod support voor Uplay

Officiële mod support wordt momenteel niet ondersteund door Ubisoft, maar de laatste tijd biedt het spelers wel extra mogelijkheden om hun games wat aan te passen en er creatief mee aan de slag te gaan. Denk maar aan het Animus Control Panel van Assassin’s Creed Origins en de editor van Far Cry 5. Een vacature doet nu vermoeden dat Ubisoft die opties nog verder wil gaan uitbreiden.

Massive Entertainment, bekend van The Division, heeft een vacature voor een Uplay developer, waarbij melding gemaakt wordt van user-generated content. Natuurlijk is het redelijk speculatief, maar het zou kunnen dat Ubisoft zich klaar maakt om meer user-generated content toe te laten in zijn games. Via Uplay zou dan eventueel een systeem à la Steam Workshop geïntroduceerd kunnen worden. Of dat er ook effectief van zal komen, valt echter nog af te wachten.

Ubisoft zou alleszins niet de enige partij zijn die zijn ondersteuning voor mods verder ontwikkelt. Onlangs bleek dat ook Microsoft uitgebreide ondersteuning voor Xbox mods plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook

Nintendo Switch Fortnite bundel aangekondigd

Nintendo heeft aangekondigd dat op 5 oktober een nieuwe Nintendo Switch bundel wordt gelan…