Home Gametech Naam en controllers bekend van “Ataribox”
Gametech - 21 maart 2018

Naam en controllers bekend van “Ataribox”

Atari heeft de officiële naam van zijn Ataribox onthuld. Die zal door het leven gaan als de Atari VCS, wat staat voor Video Computer System. Ook werden prototypes van de controllers onthuld, maar met een release in de loop van de komende maanden is het redelijk onwaarschijnlijk dat aan het ontwerp van die controllers nog veel zal veranderen. De ene controller is een joystick zoals we die kennen van de Atari 2600, terwijl de andere controller sterk aanleunt bij Xbox-controller.

Een pre-order datum voor de Atari VCS wordt volgende maand onthuld. Eerder werd gezegd dat de console in de lente van dit jaar zou verschijnen voor 249 dollar tot 299 dollar, mogelijk afhankelijk van de versie die je kiest. Mogelijk wordt daarmee verwezen naar het design van de console. Eerder werd al gezegd dat een houten versie en een zwart/rode versie zou worden gelanceerd. Het is niet duidelijk of dat prijsverschil ook andere interne specificaties inhoudt.

Wat die specs betreft trouwens zou de Ataribox beschikken over een AMD processor en Radeon Graphics, met een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Eerder werden al HDMI, 4x USB en SD bevestigd qua aansluitingen. De console zou kunnen dienen voor streamen, multimedia, web browsing en natuurlijk gamen. Heel wat retro klassiekers zouden standaard al van de partij zijn, maar daarnaast zou de console ook “current gen content” van verschillende partijen kunnen draaien.

Reageer je gek

Check ook

PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken

Het feit dat zo makkelijk geknoeid kan worden met de PlayStation Classic doet vermoeden da…