Home Gametech Oculus komt met VR standalone headset Oculus Quest
Gametech - 4 weken geleden

Oculus komt met VR standalone headset Oculus Quest

Afgelopen zomer nog waren er geruchten over een nieuwe standalone VR headset van Oculus en die is nu ook officieel aangekondigd. De Oculus Quest is een high-end all-in-one VR headset, wat inhoudt dat de headset volledig op zichzelf kan werken, zonder aan een pc of smartphone te moeten hangen terwijl ook externe sensoren niet van de partij zijn.

Eigenlijk combineert de Oculus Quest het beste van de Oculus Go, die gebruiksgemak, onafhankelijkheid en draagbaarheid brengt, met het beste van de Oculus Rift, die technische kracht bevat. Net als de Oculus Go heeft de Oculus Quest een display resolutie van 1600×1440 per oog, maar het grote verschil met de Oculus Go zijn de nieuwe Oculus Insight sensoren. Dit nieuwe systeem gebruikt 4 ultra wide-angle sensoren om met behulp van algoritmes de exacte positie van de gebruiker en de controllers te bepalen, om zo “6-degrees-of-freedom” tracking te realiseren.

De Oculus Quest verschijnt in de lente van 2019 voor 399 dollar. Daarvoor krijg je dan de 64GB Oculus Quest headset en twee nieuwe Touch controllers. Bij launch zullen 50 games beschikbaar zijn, waaronder Robo Recall, The Climb en Moss. Ook wordt met Vader Immortal een Star Wars VR Series ontwikkeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook

Sony klaagt man aan voor verkopen van gehackte PS4’s

Sony wil dat de activiteiten van Scales worden stopgezet en dat hij zijn resterende gehack…