Home Gametech PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken
Gametech - 16 december 2018

PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken

De PlayStation Classic is makkelijk te hacken. Hackers wijzen er immers op dat de sleutel om de firmware van het toestel te decoderen in de console zelf zit meegeleverd. Normaal zou je denken dat Sony die sleutel bij zich houdt. Hoewel een basisbeveiliging voorzien is, zijn in principe ook al de tools aanwezig om die beveiliging te omzeilen, waardoor hackers in principe helemaal vrij spel krijgen. Er is wel nog wat werk aan de winkel, maar dat zou slechts een kwestie van tijd zijn en dan kunnen hackers met de PlayStation Classic doen wat ze willen, tenminste als de hardware het op technisch vlak toelaat.

Nu is ook al veel mogelijk met de PlayStation Classic. De 20 meegeleverde games staan namelijk in een gewoon ISO-formaat opgeslagen op de console. Bij gebrek aan extra beveiliging is het daardoor mogelijk om gewoon het ene ISO-bestand te vervangen door een ander, of om extra ISO-bestanden toe te voegen, of om ISO-bestanden van een andere bron af te spelen. Extra games via de PlayStation Classic laten draaien is dus niet echt een probleem en er wordt al gewerkt aan een ROM-programma om dit makkelijker te maken.

Het feit dat zo makkelijk geknoeid kan worden met de PlayStation Classic doet vermoeden dat de mini-console haastwerk is geweest als antwoord op het succes van de zogenaamde NES Mini van Nintendo.

Reageer je gek

Check ook

Sony klaagt man aan voor verkopen van gehackte PS4’s

Sony wil dat de activiteiten van Scales worden stopgezet en dat hij zijn resterende gehack…