Home Gametech Sony klaagt man aan voor verkopen van gehackte PS4’s
Gametech - 12 oktober 2018

Sony klaagt man aan voor verkopen van gehackte PS4’s

In Californië klaagt Sony een zekere Eric David Scales aan omdat hij via eBay gehackte PS4 consoles zou verkopen. De man ging te werk onder de naam Blackcloak13 en bood verschillende gehackte PS4’s aan die vol stonden met games.

Sony kocht via een tussenpersoon twee van die consoles en kon verifiëren dat het inderdaad om gehackte consoles ging en dat de games die erop stonden illegaal verkregen waren. Bij de aankoop van de tweede console konden een naam en adres van de verkoper bemachtigd worden, waardoor Sony nu dus actief optreedt tegen Scales, die via een website overigens ook aanbiedt om de consoles van mensen zelf te hacken zodat ze die kunnen gebruiken om illegaal games op te installeren.

Sony wil dat de activiteiten van Scales worden stopgezet en dat hij zijn resterende gehackte consoles moet afstaan zodat ze vernietigd kunnen worden. Sony wil ook een vergoeding, maar hoeveel men precies vraagt, is niet bekend.

Scales is overigens niet de enige die gehackte PS4 consoles verkoopt via eBay. Als deze actie andere hackers niet afschrikt, volgen mogelijk nog meer aanklachten.

Reageer je gek

Check ook

PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken

Het feit dat zo makkelijk geknoeid kan worden met de PlayStation Classic doet vermoeden da…