Home Gametech Sony: “Sony is het beste systeem. Daarom geen cross-platform”
Gametech - 4 september 2018

Sony: “Sony is het beste systeem. Daarom geen cross-platform”

Sony maakt zich niet al te populair wat cross-platform play betreft en onlangs werd het nog erger toen bleek dat een Fortnite account die reeds gebruikt werd op PlayStation niet ook gebruikt kon worden op Nintendo Switch. Sony is echter niet van plan zijn beleid te wijzigen, simpelweg omdat het vindt dat PlayStation nu eenmaal de beste is.

Kenichiro Yoshida, sinds begin dit jaar de nieuwe CEO van Sony, had concreet het volgende te zeggen: “Wat cross-platform betreft, is onze redenering altijd dat PlayStation het beste is om op te spelen. Ik geloof dat Fortnite, gekoppeld met PS4, de beste ervaring biedt voor gebruikers, dat is ons geloof.”

Sony wil blijkbaar niet dat de ervaring voor PS4-spelers blootgesteld wordt aan mindere ervaringen van andere platformen, concreet dus Xbox One en Nintendo Switch. Waarom zo’n cross-play specifiek een probleem zou zijn echter, daar geeft Sony geen antwoord op, maar blijkbaar wil men hun superieure ervaring in eigen handen houden en cross-play zou dat in de weg staan.

Yoshida wees er trouwens wel op dat er wel cross-play bestaat tussen pc en PS4 voor bepaalde games, wat dan blijkbaar geen probleem is. Volgens Yoshida bekijkt Sony geval per geval wat het beste is voor de gebruiker, maar blijkbaar betekent dat momenteel dus vooral het uitsluiten van cross-play tussen PlayStation en andere consoles.

Reageer je gek

Check ook

PlayStation Classic blijkt makkelijk te hacken

Het feit dat zo makkelijk geknoeid kan worden met de PlayStation Classic doet vermoeden da…