Home Trailers Advocaten kunnen toch nog wat, bijv. een eigen game maken!
Trailers - 12 december 2014

Advocaten kunnen toch nog wat, bijv. een eigen game maken!

Op vlak van games is België nog altijd aan het evolueren. Larian Games scoort bijvoorbeeld bijzonder goed met Divinity: Original Sin en ook het Antwerpse Grin krijgt wel wat belangstelling met hun game, Woolfe. Daarnaast is het echter bijzonder stilletjes in ons Belgenlandje, dus als er toch een nieuwe game verschijnt, dan vermelden we dat maar al te graag. Vandaag is dat Malebolgia, een horror action/adventure titel van Jochen Mistiaen, een Belgisch jurist in Europees recht en Intellectuele Eigendom. Zonder een echte opleiding in programmeren of grafisch ontwerp (en met weinig vrije tijd) heeft de jongeman zijn titel vandaag kunnen lanceren op Steam, een hele uitdaging op zich.

‘Malebolgia’ speelt zich af in een paleis in de Hel. Het verhaal en de setting zijn geïnspireerd door ‘Inferno’ van Dante Alighieri, de demonologie van de ‘Ars Goetia’ en de Europese geschiedenis op de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het hoofdpersonage is Leopold, een oude generaal die zich nu in het Hiernamaals bevindt, getormenteerd door zijn verleden. Het spel focust op atmosfeer, actie en tactische gevechten, met vele vijanden en boss fights.

Momenteel bevindt de game zich nog in een early-access fase, maar een volledige release staat nog gepland voor deze winter, mogelijk in januari of begin februari. De game kost op dit moment €9,99 en voor die prijs kan je de eerste chapters van Malebolgia al eens uitproberen. De vroegtijdige toegang bevat ongeveer een derde van de volledige ervaring, maar daarnaast zal je wellicht ook opmerken dat er nog niet echt geavanceerde grafische opties zijn of een uitgebreide controller-configuratie. Dat volgt normaliter later. Zelf hoopt Jochen langs deze weg op extra feedback voor het eindresultaat. Je kan de game hier bekijken op Steam.

Reageer je gek

Check ook

Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Ethische hackers van cybersecuritybedrijf Check Point hebben een stevig beveiligingslek on…