Home Trailers Onsportieve gamers zijn OP
Trailers - 15 november 2014

Onsportieve gamers zijn OP

Na zelf enkele toernooien in BF3 en BF4 te hebben gespeeld, ken ik wel een beetje het systeem van de Leagues. In het competitieve gamecircuit draait veel natuurlijk om winnen, maar een overwinning zonder eer is niet meteen iets om trots op te zijn. Wat dat betreft maakt een speler genaamd Fortune zich niet meteen populair.

Onlangs speelde Fortune in een Super Smash Bros. Melee toernooi tegen een speler genaamd SG, die op een bepaald moment het spel pauzeert. Waarom? Omdat Fortune per ongeluk zijn controller had uitgetrokken. SG was dus sportief en gaf Fortune de kans om zijn controller weer in te pluggen, terwijl hij net zo goed had kunnen blijven spelen en de overwinning vermoedelijk naar zich had kunnen toetrekken. Dat deed hij dus niet, maar diezelfde sportiviteit krijgt hij niet van zijn tegenstander. Fortune wil namelijk dat SG bestraft wordt omdat hij het spel heeft gepauzeerd. Het onderbreken van de game betekent volgens de regels immers dat je een leven moet opofferen.

Uiteraard zorgt deze vraag van Fortune voor het nodige ongeloof bij toeschouwers en de commentators, vooral omdat Fortune überhaupt nog in het spel zat juist omwille van de sportiviteit van SG. De toernooileiding besliste evenwel dat geen van beide spelers een sanctie kreeg en er werd gewoon verder gespeeld, al kon Fortune niet echt meer op veel sympathie rekenen.

Reageer je gek

Check ook

Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Ethische hackers van cybersecuritybedrijf Check Point hebben een stevig beveiligingslek on…