Home Gamenieuws Survivallen en geen Playstation Plus in No Man’s Sky
Gamenieuws - Trailers - 27 juli 2016

Survivallen en geen Playstation Plus in No Man’s Sky

Omdat in No Man’s Sky de kans zo klein is dat je online andere spelers tegenkomt, beschouwt Sony de game als een singleplayergame, blijkt uit de vermelding van de game in de PlayStation Store. Om die reden heeft Sony dan ook bepaald dat er geen abonnement op PlayStation Plus nodig om de game online te kunnen spelen, zo kwam Game Informer achter. Ook in de Steam Store staat de game als singleplayer game vermeld.

Technisch gezien is No Man’s Sky een online game, waarin je samen met andere spelers speelt. Het is echter vooral een game waarin je eindeloos veel sterren en planeten kunt ontdekken, met ontelbaar veel verschillende levensvormen. Alle nieuw ontdekte levensvormen worden opgeslagen in een centrale database van de game. Ontdek je een levensvorm die nog niet door een andere speler gevonden is, dan mag je daar een naam voor verzinnen. Die naam kan echter alleen aan de centrale database doorgegeven worden als de PlayStation 4 waarop de game gespeeld wordt met internet verbonden is.

Dat laatste is echter geen voorwaarde om de game te kunnen spelen. Er kan ook offline gespeeld worden, dan worden er alleen geen gegevens met de database uitgewisseld. De game wordt gemaakt door het kleine Hello Games en verschijnt op 10 augustus voor PlayStation 4. De versie voor Windows verschijnt op 12 augustus. De game verschijnt niet voor andere platformen.

Enne, dat je moet overleven in een game is niks nieuws. Check maar Minecraft, Dying Light, The Forest of een paar andere van die honderdduizenden games. Echter vinden de makers van No Man’s Sky dit een belangrijk genoeg punt. Hierbij dus de vierde en tevens ook laatste deel van de trailerserie.

No Man’s Sky zegt dat het universum groot genoeg is voor ongelukken en er overal gevaar dreigt. Benieuwd naar de uiteindelijke game! Hype, hype, hype!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=1jpHldhY_V0[/embedyt]

xaSEenyhyUr6v3Ba4y7V8A

Reageer je gek

Check ook

Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Ethische hackers van cybersecuritybedrijf Check Point hebben een stevig beveiligingslek on…