Home Gamenieuws SPECIAL: prijzen winnen met je PS-trophies via Gametowinprizes.com
Gamenieuws - Uncategorized - 6 november 2015

SPECIAL: prijzen winnen met je PS-trophies via Gametowinprizes.com

Sony heeft met de Playstation 3 een trophy-system gecreëerd. Met dit systeem kon je eigenlijk niks behalve opscheppen tegen je vrienden dat je een bepaalde easteregg hebt ontdekt of dat je een spel had uitgespeeld tot een bepaald punt. Pretty boring, en omdat ik zelf ook een PS3 thuis heb staan, ging ik op onderzoek uit om te kijken of je daar niet wat meer mee kan. Spoiler: dat kan dus wel met de website Gametowinprizes.com.

Het neefje van de Xbox 360 Achievements, waarbij je door het spelen van een bepaalde game een beloning krijgt. Dit is dan in de vorm van de welbekende bronzen, zilveren of gouden trophy.. Weet je alles te behalen, dan krijg je als beloning een lekkere nutteloze platinum trophy. Sony zou hier nog veel meer mee gaan doen, zoals een online prijzenkast in Playstation Home, rewards uitkeren in de vorm van PSN-tegoed en nog zoveel meer. Iedereen was razend enthousiast maar na enkele jaren is er nog steeds niks veranderd. En dat zuigt. Dat zuigt HARD.

Gametowinprizes.com is een idee van Jacques, the mastermind achter het ICT-bedrijf Allscan. Ook hij was lekker bezig met zijn Playstation tot hij op een moment er schoon genoeg van had. Hij vroeg zich af, samen met zijn collega Wouter, waarom zij in godsnaam al die trophies kregen, maar er niks mee konden doen. Brainstormen volgde en zij besloten om een site op te richten die trophies kon herkennen uit PSN om zo prijzen weg te geven. Gamers kunnen zich inschrijven met hun PSN-ID en email en moeten dan binnen een bepaalde periode een stel trophies halen. Lukt ze dat, dan maken ze kans op de prijs waar ze zich op hebben ingeschreven. Het kost ze geen geld en kunnen er alleen nog maar beter van worden met al die prijzen.

Nu vraag je je misschien af hoe ze aan die prijzen komen. Nou, onder andere van sites zoals wij. Dat ga ik je zometeen nog wel even uitleggen, maar waar het op neer komt is dat adverteerders de prijzen sponsoren, in ruil voor een logootje en naamsbekendheid op de site. Awesome toch? En dat hoeven geen grote prijzen te zijn, gewoon wat je maar kan missen. Geen ties, geen afwegingen. JUST DO IT!

 

Anyway, ik was benieuwd geworden. Ik had Jacques al gesproken op Firstlook 2015 en was enthousiast. Ik besloot om mee te doen. Ik schreef me in op een speciaal aangemaakt PSN-ID’tje, ik was toch nog een beetje huiverig namelijk. Wat als ze besloten om mijn email door te sturen en zo 20.000 nieuwsbrieven te ontvangen? Die zorg bleek onnodig. Ik kreeg alleen een bevestigingsmailtje en hup, gamen maar! Ik schreef me in op een prijs, named FallOut 4. Jup, ik kon Fallout 4 winnen als ik aan de trophies kwam. Omdat ik niet echt meer zo”n console-player ben, viel dat nog aardig tegen. De meeste van mijn games heb ik al uitgespeeld, ook op mijn (fake)ID, dus om aan die trophies te komen, moet je óf alles wissen en opnieuw beginnen, óf zorgen dat je een game pakt waar je nog niet al te veel tijd in hebt zitten. Ik haalde de eisen in ieder geval niet. Niet dat het mij uitmaakt overigens, het is immers best wel begrijpelijk. Ook op de site staat de waarschuwing:

Al met al is Gametowinprizes niet fake en gewoon goed te doen. Ben je een PS3/4 gamer en ben je Nederlands of Belgisch? Schrijf je dan gewoon in voordat je vanavond weer gaat gamen. Als je dan alsnog met CoD Blackops 3 aan de slag gaat en trophies verzamelt, maak dan ook maar gelijk kans op wat exclusieve prijzen.

Mijn rating: [yasr_overall_rating]

Juist omdat dit weer een verfrissende blik heeft op het hele game-gebeuren in de console-world. Een extra boost dat PSN zeker nodig had. GTWP rockt!

En dan nu de verrassing: ASNGaming.net gaat ook Gametowinprizes sponsoren! Je kunt dus regelmatig kleine prijzen verwachten voor de PS3/4 fans! Starting soon!

[avatar user=”AlkoMasterz” /] Dit artikel is geschreven door Alex. Meer van zijn artikelen vind je via het archief.

1 reactie

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …